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AUZO ESKOLA eraikitzen! Construyendo ESCUELA DE BARRIO

 

Ikasturte zail honek geratzeko eta hausnartzeko parada ere eskaini digu.  Ramon Bajo auzo eskola dela diogu, komunitate hezitzaile baten parte izan nahi dugu. Baina nola ulertzen dugu komunitatea eragile bakoitzak? Irakasleok? Gurasook? Zertan datza hau praktikan? Eta nolako erronkak eta lanak suposatzen dizkigu? Zer oztopo izaten ditugu eta nola gainditu ditzakegu lan karga itzela suposatu Gabe edota lan hori banatuz?

Guzti honen inguruan hausnartzeko bi saio burutu ditugu bata IRAKASLEEKIN SAIOA eta bestea, FAMILIEKIN SAIOA, lotura hauetan bertan atera ziren ideia eta proposamen piloa irakur ditzakezu. Orain proposamen guzti hauei forma emateko lan talde mixto bat osatu dugu, guraso, irakasle eta Goianeko lagunekin, zuk ere parte har dezakezu!
Este curso escolar tán difícil también nos ha ofrecido la posibilidad de parar y reflexionar. Decimos que Ramón Bajo es una escuela de barrio, queremos formar parte de una comunidad educativa. Pero ¿Cómo entendemos la comunidad cada agente? ¿Profesores? ¿Madres, padres, hermanas? ¿En qué consiste esto en la práctica? ¿Y qué retos y trabajos nos supone? ¿Qué obstáculos tenemos y cómo hacer para que no suponga una carga añadida de trabajo al profesorado?

Para reflexionar en torno a ello, hemos realizado dos sesiones, la primera con el PROFESORADO y la segunda con LAS FAMILIAS, salieron un montón de propuestas que puedes curiosear en los enlaces. Ahora seguimos trabajando en un grupo mixto de profesores, familias y voluntarias de Goian, tu también puedes participar!

Blog honetako argitalpen ezagunak

Laranjak - 2. eskaera!!!

Kaixo! Aurten, Guraso Elkartetik  laranjak  eskatuko ditugu berriro.  Fruta ekologikoa da eta ateratzen duguna guztiontzat izango da, haurren jarduerak antolatzeko, eskolaz kanpoko ekintzak... Zenbat eta gehiago eskatu, orduan eta etekin handiagoa lortuko dugu. Parte hartu nahi duzu.....  ZER EGIN BEHAR DA? NOLA EGIN ESKAERA? .  1. On-line, bete eta bidali  formulario hau  2.  Terreta Kooperatibak  fruta kutxaka saltzen du, beraz eskaerak era horretan egin beharko dira, KUTXAKA (EZ KILOKA):  Laranjak: 10 kiloko kutxak – 22 € (2,20€/kg)  4. Kantitate handia da zuretzat? Eskaera beti kutxaka denez gero, beste familia batekin edo lagunekin bana dezakezu. Eskaera bakarra egingo da, eta eskaeraren arduradunak banatu beharko du fruta besteekin.  5. Ezinbestekoa da eskaera orriarekin batera ORDAINKETA egitea. Fruta heltzen denean dena ondo banatzeko eta batzen ez dena Guraso Elkarteak ordaindu behar ez izateko.  NOLA EGIN ORDAINKETA?  Dirutan. Aukera desberdinak daude:  a) Transferentzia bat

Zenbaki sarituak 2023ko saskiak - Números premiados Cestas de 2023

  Saski bakoitzerako bi zenbakio atera ditugu, lehenengoak ekainaren 23rarte izango du jasotzeko, ez bada agertzen bigarren zenbakiak eramango du saria. El primer número dispone de plazo hasta el 23 de junio, si no aparece el premiado, lo podrá recoger quien tenga el segundo número 1. Saria: 1011 Ordezkoa:  0893 2.Saria:  0375 Ordezkoa:  0597 3.Saria:  0879 Ordezkoa:  0212 4.Saria:  0116 Ordezkoa:  0606 Kontakturako  ampagasteizramonbajo@gmail.com  para contactar

PEDIDO DE ACEITE OLIVA VIRGEN EXTRA

Desde la AMPA, vamos a organizar de manera colectiva un pedido de ACEITE DE OLIVA VIRGEN EXTRA para poder sacar dinero para las actividades de nuestras hijas e hijos. La idea es poder realizar un gran pedido para que: 1. Entre todas y todos nos salga más barato. Lo que supone que cuanto mayor sea el pedido, mayor será el dinero que la AMPA obtenga para las actividades del año. 2. Ahorramos en transporte, además de ser más ecológico. Al precio de cada caja de aceite (6 garrafas de 3 litros cada una), le hemos incrementado una cantidad para pagar el transporte y otra como beneficio para la AMPA. Se ha considerado la cooperativa TRUJAL MENDIA , que agrupa a 22 antiguos trujales de la Zona Media de Navarra, siendo el más representativo.  Se cultivan 900.000 olivos en 2.800 hectáreas y se produce unas 1.500 toneladas/año de aceite de oliva Virgen, lo que viene a ser la mitad del aceite que se elabora en Navarra. Se cultiva la variedad Arróniz que es autóctona adaptada al particular clima de